Posteaza primul job GRATUIT!

PREGATESTE-TE PENTRU INTERVIU!

Avatar

In procesul pregatirii pentru interviu, va trebui sa iti raspunzi singur la o serie de intrebari pe care angajatorul ti le va adresa. Nu ar fi tare sa stii exact ce vei fi intrebat? Ei bine, SF nu poate citi minti, dar cu siguranta te poate ajuta sa raspunzi la o serie de intrebari standard cu care te vei confrunta.

1. „Poti sa imi spui mai multe despre tine?”

Una dintre intrebarile adresate va fi aceasta, angajatorul isi doreste sa te cunoasca atat profesional cat si personal (cat se poate). SF recomanda sa nu faci o poveste a vietii tale, ci doar sa atingi cele mai importante puncte ce te privesc printre care: experienta anterioara, 2-3 calitati, 2-3 defecte, hobby-uri.

2. „Ce stii despre compania angajatoare?”

Inainte de a merge la interviu, SF recomanda sa citesti macar pagina de „About” a firmei, pentru a putea face un mic rezumat despre infiintare, domeniu de lucru, obiective si alte informatii utile despre companie. Angajatorii doresc sa vada tineri interesati si documentati, ce inteleg de la bun inceput obiectivele si nevoile intreprinderii.

3. „De ce iti doresti acest job?”

Angajatorii stiu deja raspunsurile la aceasta intrebare: dorinta de evoluare, capatarea experientei, bani, dezvoltarea capacitatilor de comunicare s.a. Incearca sa imbraci toate aceste raspunsuri standard in haine originale si specifice job-ului vizat. Spre exemplu documenteaza-te privind imaginea de pe piata a firmei, studiaza dinainte punctele sale tari, punctele sale slabe si incearca sa formulezi raspunsuri de genul: „Firma dvs se remarca printr-o excelenta comunicare cu clientii, doresc sa fac parte dintr-o asemenea echipa pentru a ma putea dezvolta si a cunoaste diferite tipuri de persoane”.

4. „De ce ar trebui sa te angajam?”

Ei bine, aici intervine puterea ta de „reclama proprie”. Cu incredere in sine, argumenteaza-ti bine punctele tale forte. Pune accentul pe cuvinte cheie cum ar fi „pot” si „vreau”. Convinge angajatorul ca nu poti doar sa muncesti, ci sa vii si cu idei si rezultate de exceptie. Pentru a te angaja PE TINE in dezavantajul celorlalti competitori, trebuie sa dai dovada de stapanire de sine, calm, dar si spontaneitate, raspunsuri originale si nu in ultimul rand, din nou, o cunoastere desavarsita a tot ce se poate despre compania angajatoare.

5. „Unde te vezi peste 5 ani?”

Fii cat se poate de sincer si specific. Expune-ti planurile, telurile, modul in care lucrezi personal si profesional pentru a le atinge, E normal pentru orice tanar sa nu aiba un plan extrem de bine definit, viitorul inca sa-l vada in ceata, dar important este ca angajatorul sa deduca cateva planuri realiste, dorinta, ambitia, determinarea, dar si daca job-ul oferit se potriveste nevoilor tale, si implicit ale sale, pentru viitor.

6. „Ce cauti in noul job?” ; „In ce mediu de lucru ti-ar placea sa lucrezi?” etc

Acestea sunt cateva intrebari la care ar trebui sa raspunzi cu acele lucruri pe care compania anagajatoare le si ofera. Fii specific.

Spune ce crezi