Posteaza primul job GRATUIT!

STUDENTI, adresati intrebari in timpul interviului!

Avatar

– Arata-ti interesul, fii deschis, empatizeaza –

In primul rand, trebuie definite telurile principale pe care ar trebui sa le atingi in timpul interviului, si anume:
  •  Asigura-te ca intervievatorul nu are nicio rezervare/retinere fata de tine.
  •  Asigura-te ca iti faci simtit interesul fata de compania angajatoare.
  • Asigura-te ca angajatorul este potrivit pentru tine.
Exista un infinit de intrebari pe care le poti adresa in cadrul unui interviu, insa daca ramai concentrat pe cele 3 teluri enumerate mai sus, ideile ar trebui sa iti vina simplu si natural. Iti recomandam sa pregatesti un set de 3-5 intrebari.
Am pregatit cateva intrebari si motivul pentru care ar trebui sa le pui:
1. „Ce experienta si aptitudini ar trebui sa intruneasca un candidat ideal?” In urma raspunsului vei afla cu exactitate ceea ce cauta angajatorul, ceea ce ar trebui sa imbunatatesti si daca nevoile sale coincid cu ale tale.
2. „Aveti vreo ezitare in ceea ce priveste calificarea mea?” Aceasta intrebare stabileste o relatie deschisa cu angajatorul. poti afla de la inceput ceea ce si-ar dori in plus de la tine, dar de asemenea scoate in evidenta siguranta pe tine si aptitudinile tale.
3. „Se ofera perioada de educare profesionala si training?” Angajatorul va sesiza imediat interesul tau pentru a-ti extinde si perfectiona cunostintele. Si, stim cu totii, ambitia si dorinta de a invata sunt unele dintre principalele caracteristici pe care angajatorii pun accentul.
4. „Care sunt planurile de viitor ale companiei? (produse, misiune, viziune, schimbari, etc)” Aceasta intrebare il va asigura inca o data pe angajator de interesul tau fata de viitorul companiei si de dorinta de a fi parte din imbunatatirile aduse acesteia.
5. „Care este urmatorul pas in procesul de recuratare?” Aceasta este o ultima intrebare esentiala pe care este necesar sa o adresezi. Arata dorinta de a continua alaturi de compania angajatoare si „forteaza” angajatorul sa iti dea mai multe detalii despre candidatii concurenti si fazele recrutarii.
Desigur, lista poate continua, iar unele intrebari isi pot primi raspunsul fara a mai fi adresate. INDRAZNESTE SA INTREBI!

Spune ce crezi