Posteaza primul job GRATUIT!

7 Sfaturi pentru echilibrul SCOALA-JOB

Avatar

Pentru ca ne pasa de sanatatea si nevoile tale, am pregatit o serie de sfaturi pentru echilibrul scoala-job

1. Asigura sustinerea apropiatilor.

Pentru ca hey, o persoana inconjurata de persoane dragi, incredere si sustinere este o persoana mult mai fericita si, deci, randamentul va creste atat la scoala, cat si la munca.

2. Stabileste un plan structurat.

Pentru ca suportul apropiatilor nu este suficient, iti recomandam sa iti creezi un „plan de atac”. Gandeste-te la personalitatea ta, la nevoile tale, la pretentiile salariale, la telurile pe care vrei sa le atingi si pune-le laolalta.

3. Acorda prioritate.

Decide asupra prioritatilor tale, si incepe sa constientizezi ca undeva, candva va trebui sa faci anumite compromisuri.

4. Gestioneaza timpul eficient.

Facultatea este primul gust real al independentei si maturitatii. Asadar, multe dintre deciziile pe care le iei depind acum doar de tine si de cat de bine iti gestionezi gandurile si timpul. Creeaza-ti un program saptamanal, in care sa iti notezi structurat task-urile pe care trebuie sa le indeplinesti si sa le asezi cat mai eficient pe ore/zile. Testeaza-l, vezi cum te simti si in ce masura ti se potriveste. Daca nu iese din prima, nicio problema! Mai incearca, SIGUR vei gasi cea mai buna optiune. TU esti singurul ce isi poate organiza timpul!

5. Un stil de viata sanatos.

Pentru o eficienta maxima vei avea nevoie, de asemenea, de un stil de viata sanatos care sa presupuna somn in intervalele orare recomandate, dar si o alimentatie bogata in nutrienti si vitamine. Renunta la fast-food si mancaruri grele, renunta la nopti pierdute pe retelele de socializare sau la alte abateri de la telurile prestabilite.

6. Discuta cu seful.

Ori de cate ori ai nevoie, ia-ti inima in dinti si vorbeste deschis cu seful. O buna comunicare cu superiorii la locul de munca te va ajuta sa intelegi mai bine nevoile acestora, dar si ei pe ale tale, iar randamentul va fi unul maxim.

7. Gaseste activitati prin care te poti relaxa atat psihic cat si fizic.

Senzatia de supraincarcare este des intalnita si iti poate afecta serios mintea si organismul, facandu-te astfel vulnerabil la probleme minore. Asadar, este important sa gasesti solutii pentru evitarea acestui fenomen. Cateva dintre recomandarile noastre pentru astfel de momente ar fi:

  • Iesi la o plimbare in aer liber, fie ca e vorba de un parc sau o zona cu multa verdeata, creierul trebuie oxigenat pentru a fi capabil sa raspunda la toate nevoile.
  • Apeleaza la un prieten de incredere, comunicarea este foarte importanta pentru a iesi din bula de stres.
  • Fa un dus rece. Dusurile reci sunt vestite in combaterea depresiilor si in imbunatatirea calitatii somnului.
  • Coloreaza, deseneaza, asculta muzica sau citeste o carte. Incearca sa te deconectezi pentru o anumita perioada de timp de la stresul muncii si al scolii prin activitati recreationale.

Spune ce crezi